Reseplaneraren: Indien

Indien (India) i Asien

Indien är en förbundsrepublik i södra Asien.
Indien
Flagga för landet Indien

Personligt bruk

Avkriminaliserat eller tolererat

Olagligt, men undantag görs för användning av "bhang".

Medicinskt bruk

Avkriminaliserat eller tolererat

CBD-olja med mindre än 0,3% THC laglig.

Info

Trots den höga utbredda användningen är cannabis olagligt, men prioriteras sällan och behandlas med låg prioritet i Indien. Stater har sina egna lagar om cannabis, lokalt känd som ganja.

Statsägda butiker i heliga städer som Varanasi och några andra norra indiska stater säljer cannabis i form av bhang. I vissa stater får endast auktoriserade återförsäljare sälja bhang. Vissa stater har också regler om det högsta mängden bhang en person kan inneha och åldersgräns för köparen.

I Odisha är cannabisbruk lagligt, och det är vanligt att se människor som röker chillum. Även i Assam, där bhang har varit förbjudet sedan 1958, konsumeras örten av tusentals under Ambubachi Mela. År 2015 stoppade polisen inte deltagarna från att konsumera bhang, men de bötfällde dock två personer för tobaksrökning på offentlig plats, enligt lagen om cigaretter och andra tobaksvaror.

Stora cannabisplantor växer okontrollerat i naturen i många delar av norra och södra Indien. Många stater som västra bengal, Gujarat, Bihar, Odisha, Tripura och North East har sina egna lagar som tillåter cannabis, lokalt känd som ganja.

I november 2015 legaliserade Uttarakhand odlingen av hampa för industriella ändamål.

Senast ändrad: