Anti-medicinsk marijuana kampanj misslyckades stort i Florida

Publicerad:
Robocall

I ett sista desperat försök att försöka övertala väljarna i Florida att gå mot statens medicinsk marijuana initiativ (Amendment 2) i det kommande valet, planerade Drog Free Florida ett sista försök med automatisk uppringning (robocall) förra helgen för att få till en större opposition.

Men saker och ting gick inte riktigt som planerat.

Enligt en rapport från Sunshine State News, började Drug Free Floridas kampanj ”Rösta nej på 2” ringa väljare under småtimmarna på söndag morgon. Vissa människor klagade på att de tagit emot samtal så tidigt som 03:00, medan andra sade att telefonen ringde hela tiden tills soluppgången.

”Vi var inte roade”, säger Judy Druener från Pensacola, som berättade för SSN att ”Rösta nej på 2” kampanjen väckte henne vid 04:38. ”Jag är säker på att det finns regler för när politiska samtal får och inte får göras, men även om dom får det, vem i hela världen tycker det är en bra idé att betala ett företag för en PR-kampanj som tänker ringa trettio robot-samtal mitt i natten?”.

Det var inte långt efter att invånare började få dom tidiga anti-marijuana samtalen som Facebook-sidan ”Rösta nej på 2” fylldes på med inlägg av arga människor, som verkade beredda att dra ut dom som var ansvarig för kampanjen på gatorna i statens 67 län och piska dem med en våt gummislang.

”Vem i hela världen godkände robot samtal i morse vid 05:00 i Tallahassee? Jag är mycket upprörd, ”skrev en person. ”Jag tar hand om mina gamla föräldrar och tyvärr, när jag får ett samtal kl 5:00 tror jag genast att något är fel med deras hälsa. Jag skulle vilja ha en förklaring!”.

En kvinna föreslog även att de tidiga samtalen skulle kunna göra att vissa ”Rösta nej på 2” anhängare byter sida och istället ger sitt stöd för medicinsk marijuana.

”Ett samtal kl 05:00 kan orsaka ett ja från vissa människor. Vet att det stör mig. Mycket osmart drag”, skrev hon.

Efter att fått en hel del klagomål, skrev ”Rösta nej på 2” kampanjen på sin Facebook-sida en ursäkt.

”Våra djupaste ursäkter till de väljare som av misstag fått inspelade samtal under de tidiga morgontimmarna på söndag,” sade ”Rösta nej på 2” kampanjen i ett uttalande. ”Det var inte vår avsikt att ringa dessa samtal vid den tiden. Dessa samtal skulle ske med start i början av PM men var felaktigt inställda på i början av AM. Vi är mycket ledsna för besväret.”

Kanske är dags att USA börjar använda 24 timmars tid som vi?

En talesman för kampanjen berättade för SSN att samtalen skulle göras mellan middagstid och 19:00.

Det handlar bara om en vecka kvar innan Floridas väljare står vid valurnorna för att avgöra om staten bör legalisera ett omfattande medicinsk marijuana program, kallat Amendment 2. Hittills har majoriteten av opinionsundersökningar visat mer än 70 procent stöd i frågan. Detta är goda nyheter med tanke på att Floridas lag kräver att omröstningar får 60 procent stöd. Förresten misslyckades Amendment 2 2014 med bara två ynka poäng.

Taggar Amendment 2 Florida Medicinsk marijuana Propaganda

Källa hightimes.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda