”Hollywood”-skylten ändrades till ”Hollyweed”

Publicerad:
Hollyweed

Den kända ”Hollywood”-skylten som pryder en av kullarna i staden Los Angeles ändrades under nyårsnatten. Nu står det istället ”Hollyweed”.

”Det kan vara ett nyårsbus”, säger Los Angeles-polisen Sgt. Guy Juneau, till Los Angeles Times.

Enligt övervakningskameror ska det ha handlat om en ensam person som klättrade upp på berget ”Mount Lee”, men det var enligt polisen svårt att identifiera personen eftersom det regnade och var mörkt, skriver Los Angeles Times.

Med hjälp av någon form av presenning eller banderoll lyckades någon ändra två av skyltens o:n till e:n, enligt lokal polis.

Banderollerna som hängts på skylten togs ner kring klockan 14 på söndagen lokal tid.

Hollywoodskylten har ändrats flera gånger tidigare. Första gången texten ändrades till ”Hollyweed” var 1976, under 1987 stod det ”Ollywood”, vilket tolkades som en hyllning till Oliver North, en centralgestalt under de så kallade Iran-Contrasutfrågningarna i kongressen. Under kriget kring Persiska viken 1991 stod det ”Oil war” (oljekrig).

Busstrecket skedde bara en månad efter att delstaten Kaliforniens invånare röstade för legaliseringen av marijuana för eget bruk. Det har redan tidigare varit lagligt med marijuana för medicinskt bruk.

Den 1 januari 1976 fick en konststudent idén om att skriva ”Hollyweed”. Även den gången handlade det om att Kalifornien ändrat sin marijuana-policy.

Hollywoodskylten restes 1923 som reklam för ett bostadsprojekt. Från början var dock skylten något längre och löd ”Hollywoodland”. Skylten skulle egentligen bara sitta uppe i 18 månader, men blev snabbt ett känt landmärke. Bokstäverna har reparerats och bytts ut under årens lopp. De nuvarande är närmare 14 meter höga.

Taggar Aktivism Hollywood Los Angeles Normalisera

Källa dn.se

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda