3 läkemedel innehållande syntetisk THC nu godkända av FDA

Publicerad:
Syntetisk THC

I vad som ursprungligen tycktes vara ett progressivt drag har FDA godkänt tre cannabinoidbaserade läkemedel för medicinsk användning. Problemet? Alla tre godkända läkemedel: Marinol, Syndros och Cesamet är tillverkade av syntetisk THC istället för den naturliga cannabisväxten.

I en värld där en medicinskt växt kan leda till federala tillslag, medan en syntetisk, konstgjord, mer skadlig version ges legitimitet, kan vi bara anta att federala organ har problematiska motiv bakom ett sådant beslut.

Marijuana eller cannabisextrakt används för ett antal medicinska tillstånd, inklusive AIDS-spill, epilepsi, neuropatisk smärta, behandling av spasticitet i samband med multipel skleros, cancer och illamående från kemoterapi.

Men regeringen vill inte ändra sig när det gäller att godkänna växten för medicinska ändamål.

Det märkliga är att FDA hävdar att de inte ”har hittat någon sådan produkt [botanisk marijuana] som är säker och effektiv för någon indikation”, men ser inget problem med att godkänna syntetisk THC, som kan vara upp till 100 gånger starkare än naturlig THC och är känt för att orsaka försvagande effekter som:

[*] Kramper
[*] Hypertoni eller oregelbundna hjärtslag
[*] Förhöjt blodtryck
[*] Kräkningar
[*] Bröstsmärta
[*] Njurskada
[*] Huvudvärk
[*] Psykos

Syntetisk THC har en liknande kemisk struktur som naturlig THC och binder också till hjärnans CB1-receptorer, men eftersom den syntetiska vesionen är mycket starkare klagar patienter regelbundet på biverkningar.

Med finansiering från National Institute of Drug Abuse, syntetiserades THC på 1980-talet för forskningsändamål. Det tog inte lång tid innan läkemedelsföretag började producera och dra nytta av syntetisk cannabis.

FDA:s val av läkemedel, Marinol och Syndros, används för att behandla extrem viktminskning hos patienter med aids eller cancer. Medan Cesamet används för att behandla illamående och kräkningar hos patienter som genomgår kemoterapi. Inte någon av de tre godkända läkemedlen innehåller naturliga cannabinoider.

Cannabis federala klass I klassificering hindrar FDA från att utföra klinisk forskning om cannabis långsiktiga hälsofördelar.

FDA måste faktiskt registrera sig hos DEA och få cannabis från National Institute of Health för att kunna utföra kliniska prövningar.

Dessutom lanseras syntetiska THC-läkemedel av läkemedelsindustrin så att priserna förblir höga och inte går till oberoende odlare, utan flera miljarder dollar går till stora företag.

Taggar Cancer Cesamet DEA FDA Marinol NIDA Syndros Syntetiskt THC THC

Källa herb.co

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda