Minskning av receptbelagda läkemedel i stater med medicinsk marijuana

Publicerad:
Medicinsk marijuana påse

Stater söker efter ett sätt att minska utgifterna för sjukförsäkringen och nu kanske de vill vända i frågan om att legalisera medicinsk marijuana, visar en ny studie.

District of Columbia och de 17 stater som hade medicinsk marijuana som ett alternativ till receptbelagda läkemedel 2013 sparade uppskattningsvis totalt 165.200.000 dollar i Medicare -programmet och andra utgifter, redovisar forskare vid University of Georgia i tidskriften Health Affairs denna månad.

”Resultaten tyder på att om alla stater hade godkänt medicinsk marijuana skulle den totala besparingarna till sjukförsäkringen ha varit runt 468.000.000 dollar”

District of Columbia Medicinsk marijuana

Källa:

Cannabisklubbar godkändes av senaten i Colorado

Senaten i Colorado godkände på torsdagen, det första lagförslag i landet, att tillåta speciella cannabisklubbar. Men guvernören John Hickenlooper har sagt att han kommer att lägga in sitt veto...

#15 - Sebastian Svahn

I denna veckans avsnitt har jag ingen bra ursäkt att träffa någon. Så istället för att ställa in veckans avsnitt tog jag mig friheten att sitta själv och podda.  Jag pratar bl.a om vad jag...