Mexiko har nu officiellt legaliserat medicinsk marijuana

Publicerad:
Undertecknar

Igår publicerade Mexikos president Enrique Peña Nieto officiellt en proposition som gör medicinsk marijuana tillgänglig och laglig i Mexiko.

Den historiska politiska förändringen för denna latinamerikanska nation är ännu ett annat land som välkomnat cannabis som ett viktigt verktyg för att hjälpa de sjuka.

På fredagen den 28 april godkände Mexikos underhus i riksdagen överväldigande propositionen med 374-7 röster. Det var då upp till landets ledare att officiellt underteckna lagen, vilket presidenten äntligen utförde idag.

I december förra året fick propositionen otroligt stöd från den mexikanska senaten, med en ja-majoritet på 98-7. Propositionen godkändes då i parlamentet offentligt av Mexiko hälsosekreterare, José Narro Robles, som sade: ”Jag välkomnar antagandet av terapeutisk användning av cannabis i Mexiko”.

Hälsoministeriet kommer nu att kunna skapa regler om medicinskt marijuanabruk, inklusive produktion av besläktade läkemedel som innehåller cannabis. Produkter med en procent THC eller lägre kommer att tillåtas redan nu. Dessutom kan cannabisodling för medicinska och vetenskapliga ändamål inte straffas.

Innan någon eventuell terapi eller läkemedel skapas, måste Mexikos allmänna hälsoråd meddelas om det terapeutiska eller medicinska värdet av produkten som produceras.

Hälsovårdsministeriet kommer att skapa fler riktlinjer och ett ramverk för odling och distribution inom de närmaste veckorna, då Mexiko går vidare med denna nya era av medicinsk cannabis för de som behöver det.

För tillfället kan de som stödjer denna lag fira med vetskapen om att cannabisreformen i den latinamerikanska nationen har tagit ett stort steg framåt.

Taggar Enrique Peña Nieto Medicinsk marijuana

Källa marijuana.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda