Svenskt företag först att annonsera om cannabis på Twitter – sedan regeländring

Publicerad:
Aureum Life
Pressbild från Aureum Life.

Informationskampanjen som Swedish Cannabis Investment Company startade på Twitter förra veckan inkluderade en kortfilm om hur tillgänglig medicinsk cannabis kunde bli i Sverige i framtiden. Filmen släpptes av Sverige-baserade Scientific Journal Aurea Care Medical Science Journal.

Syftet med informationskampanjen är att främja kunskap och utbildning, liksom att tvätta bort gammal stigma kring medicinsk cannabis och därmed öka tillgången till medicinsk cannabis för patienter med svåra smärtor i Sverige.

Aureum Life arbetar med cannabis för medicinskt bruk och riktar in sig på flera terapiområden; tremor, multipel skleros (MS), cerebral pares (CP), neuropatisk smärta, epilepsi, stressbesvär och kronisk trötthetssyndrom (ME).

Företaget siktar mot att bli ledande inom forskning och produktion av medicinsk cannabis i Sverige. Dom utvecklar nya råvaror och tar fram noga formulerade och testade läkemedel för lindra symptomen på flera allvarliga sjukdomar.

Spliffa.se har tidigare skrivit om att licensierade varumärken kan nu marknadsföra sig själva på Twitter med omedelbar verkan, något som företaget meddelade på sociala medier förra veckan. Twitter kommer också att erbjuda incitament till varumärken som drar nytta av den nya policyn före den 31 mars.

Twitter har idag tilldelat Aureum Life 80000 dollar i annonskredit.

Aureum Life ser att detta kommer att gynna alla världens medicinska cannabispatienter såväl som den snabbt växande cannabisindustrin, och tackar Elon Musk för ett mycket bra initiativ, ett initiativ som de nu anser att alla andra sociala medieplattformar bör följa.

Twitters nya policyändring som tillåter reklam och marknadsföring av statligt lagliga cannabisföretag är ett steg framåt för sektorn och kan få andra digitala reklamplattformar att ompröva sina förbud mot cannabiskampanjer.

Hur blev Aureum-gruppen först med reklamen? De startade i hemlighet reklamen den 12 februari när det fortfarande inte fick annonsera om cannabis på Twitter, så 3 dagar innan Elon Musk och Twitter godkände annonser angående cannabis.

Aureum Life Investments AB är Sveriges första cannabisföretag, grundat 2018. Företaget har gjort flera framgångsrika investeringar i cannabisindustrin, inklusive operativa medicinska cannabiskliniker i Sverige genom dotterbolag.

Idag finns det två godkända läkemedel i Sverige som innehåller cannabisextrakt. Det är en munspray med THC som används för att lindra muskelstelhet vid multipel skleros (MS) samt ett läkemedel avsett för behandling av Epilepsi som innehåller CBD.

Om de godkända läkemedlen inte räcker till kan ett apotek ansöka om licens, alltså ett försäljningstillstånd från Läkemedelsverket, för att få lämna ut ett preparat som inte är godkänt i Sverige. En licensansökan måste motiveras av den förskrivande läkaren. Patienter som fått ett läkemedel med cannabis på recept får behålla det för eget bruk.

Alla som lider av svårbehandlad kronisk smärta samt alla som lider av sjukdom som yttrar sig i svåra okontrollerade skakningar och spasticitet kan söka vård hos Aurea Care.

Aurea Care hjälper även till med utfasning av läkemedel i dom fall där patienten har erhållit ett ohälsosamt läkemedelsberoende. Genom att fasa ut till exempel opiater så erhåller patienten en bättre och säkrare behandling.

Se reklamfilmen här:
https://aureamedicalsciencejournal.se/

Senast ändrad:

Taggar Annons Aurea Care Aureum Life Medicinsk marijuana Scientific Journal Aurea Care Medical Science Journal Swedish Cannabis Investment Company Twitter

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda