Är mikrodosering av cannabis bättre än att bli berusad?

Publicerad:
Microdos

Framtiden för cannabis ligger inte i berusning, utan i välbefinnande och förbättring av humöret.

Microdosering eller att ta den minsta möjliga mängd cannabis för att uppnå den önskade medicinska effekten, har stigit i popularitet bland både medicinska och vanliga användare. Varför ska du ta mindre? Varför är det bättre för dig? Och vad händer om du tar för mycket?

För medicinska användare hjälper mikrodosering dig att uppnå fördelarna med drogen, oavsett om det handlar om smärta, inflammation, depression eller ångest. Genom att endast använda tillräckligt för att uppnå lindring, utan att bli nämnvärt hög, förbättrar du inte bara din dagliga prestanda, men du ser också till att din medicin håller längre och kostar mindre, vilket är viktigt eftersom försäkringar ännu inte täcker kostnaderna för cannabis.

För vanliga användare kan mikrodosering vara lika fördelaktigt. Visst man kan inte överdosera, men du kan ta mer än du behöver. Genom mikrodosering känner dig bra utan att känna av berusningen, och sparar pengar på din ört genom att inte utveckla en hög tolerans.

Dr. Dustin Sulak, chef för medicinska kliniker i New England, säger följande:

[i]”När jag började min praktik, blev jag förvånad att se att vissa patienter använde mycket låga doser (t ex en puff), medan andra patienter krävde mycket högre doser (t ex en joint) för att uppnå optimala fördelar. Med tiden började jag att lägga märke till att de flesta patienter som använde små mängder cannabis fick bättre och mer hållbara resultat än sina motparter med liknande förhållanden som använde högre doser.

Så småningom upptäckte jag att de flesta människor har en viss dos-tröskel för cannabis, under vilket de faktiskt kommer att uppleva en gradvis ökning av hälsofördelar med tiden, men över tröskeln kan de börja bygga tolerans, uppleva minskande fördelar och fler biverkningar”.[/i]

Dr Bonni Goldstein, medicinsk chef för Cannabis-Center över hela Kalifornien, håller med:

”Många av mina patienter som använder låga doser för smärta, humör och sömn finner att låga doser ger dem effekter de letar efter. Över tid märker de på grund av förbättringen av deras endocannabinoida system, att det inte behöves så mycket cannabis för att uppnå de önskade effekterna”.

Studier från Medicinal Cannabis Research Center vid University of California, San Diego, backar upp deras iakttagelser. Med vaporizers, one-hitters, och små doser med ätbar cannabis, har det aldrig varit enklare att hitta den perfekta dosen.

Taggar Medicinsk marijuana Microdosering

Källa herb.co

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda