DEA stäms för felaktig information om cannabis

Publicerad:
Lagen

Om tonåringar kan stämma den federala regeringen för otillräckliga åtgärder mot klimatförändringarna, varför kan inte USA:s justitiedepartementet kräva att DEA att slutar utfärda falsk och vilseledande information om cannabis?

Americans for Safe Access (ASA), företrädd av advokatbyrån Orrick, Herrington & Sutcliffe, citerar 25 påstådda lagbrott mot Information Quality Act (IQA) som DEA har gjort.

Lagen som kallas ”Data Quality Law” kräver att federala myndigheter utarbetar riktlinjer som säkerställer ”kvalitet, objektivitet, nytta och integritet av information”.

”Vi har vidtagit denna åtgärd för att stoppa DEA:s kampanj av felaktig information om hälsoriskerna med medicinsk cannabis”, berättade advokaten Vickie Feeman om fallet, för National Law Journal. ”Vi hoppas att detta är ett mycket enkelt fall. Vi är ute efter specifika felaktiga uttalanden som de själva har sagt”.

Dom fortsätter att sprida uttalanden om hälsoriskerna med medicinsk cannabis som har tillbakavisats av DEA själva i en egen färsk rapport: ”Denial of Petition to Initiate Proceedings to Reschedule Marijuana”.

I fall du inte på humör för att läsa DEA:s 80-sidiga rapport, räcker det med att kolla på ASA:s framställning, om att ”DEA:s senaste uttalanden bekräftar vetenskapliga fakta om medicinsk cannabis som länge har accepterats av en majoritet av det vetenskapliga samfundet”.

Behöver du ett exempel på de besynnerliga och vilt motstridiga kommentarer som DEA inte verkar kunna sluta att göra?

”Bevis för skador på psykisk hälsa orsakade av cannabis – från förlust av koncentration till paranoia, aggressivitet och direkt psykos – kan inte ignoreras”, hävdade DEA.

Därefter fortsatte DEA att motsäga sig själva: ”För närvarande tyder inte tillgänglig data på ett orsakssamband mellan marijuana och utvecklingen av psykos”.

Därför beslutade ASA att utmana meningslöst och motsägelsefullt babbel som kommer från DEA.

”Presentationen av vetenskapligt ogrundade uppgifter tillsammans med vetenskaplig korrekt information skymmer och minskar nyttan av korrekt information och kan äventyra folkhälsan”, skriver ASA på sin webbplats. ”Dessutom gör oärlig presentation av felaktig information det svårt för tjänstemän och medicinska leverantörer att fatta välgrundade beslut om medicinsk cannabis och behandlingsalternativ”.

Framställningen lämnades in den 5 december 2106. Justitiedepartementet har enligt sina egna riktlinjer, 60 dagar på sig att svara.

Taggar DEA

Källa hightimes.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda