Reseplaneraren: Nederländerna

Kartan visar världens syn på innehav av små mängder cannabis för personligt bruk.

Lagligt eller nästan lagligt
Illegal but decriminalized
Illegal but often tolerated
Olagligt
Ingen information
Nederländerna är ett land i Västeuropa. Landet gränsar till Nordsjön i norr och väster, Belgien i söder och Tyskland i öster.
Land Personligt bruk Medicinskt bruk Info

Nederländerna

Konsumtion och försäljning tolereras i licensierade coffeeshops. Innehav av upp till 5 gram är avkriminaliserat. Odling av upp till 5 plantor är tolererat för icke-kommersiellt bruk (såvida det inte odlas med en professionell setup). Lagligt År 1972 delade den nederländska regeringen in droger i kategorierna "soft drugs" och "hard drugs", med cannabis i den mindre farliga kategorin. Det gjorde innehav på 30 gram eller mindre till en företeelse. Personligt innehav har varit avkriminaliserat sedan 1976. Cannabisprodukter säljs endast öppet i vissa lokala "coffeeshops" och innehav av upp till 5 gram för personligt bruk är avkriminaliserat, dock kan polisen fortfarande konfiskera örten. Sedan 2003 distribuerar landets apotek medicinskt cannabis (den naturliga växten) på recept, tillsammans med andra läkemedel som innehåller cannabinoider (dronabinol, Sativex).
Senast ändrad:
Franco Loja

Franco Loja från Strain Hunters har avlidit

Franco Loja, 42, hälften av teamet bakom den populära serien Strain Hunters, har dött under inspelningen av en episod i Demokratiska republiken Kongo. Franco Loja, ena hälften av de berömda...