Cannabis-infunderad matolja

Publicerad:
Matolja
Glasbägare med matolja.
5 portioner 4 timmar
Matolja spetsad med cannabis är mångsidig, lätt att göra och ger dig mer kontroll över din matlagningsupplevelse med cannabis. Du kan spetsa vilken typ av olja som helst, inklusive rapsolja, olivolja, jordnötsolja, sesamolja med mera - allt du behöver är lite marijuana, en ostduk och en kastrull eller slow cooker.

Ingredienser

  • 10g Malen marijuana
  • 2.5dl Matolja

Gör så här

Att konsumera mat gjord av spetsad matolja har mycket gemensamt med att konsumera ätbara produkter eller bakverk gjorda med cannabissmör – jämfört med att röka kommer effekterna att ta längre tid innan dom börjar kännas av, och tenderar att hålla i längre och kännas starkare.

Liksom alla ätbara cannabisprodukter rekommenderar vi alltid att du ”börjar lågt och känner dig fram”. Till skillnad från produkter från licensierade apotek i utlandet är hemlagade saker nästan omöjliga att dosera exakt. Ät lite och vänta minst 45-60 minuter tills effekterna börjar. Ät bara mer om du vill ha starkare effekter. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Tänk på att mängden och styrkan av den cannabis du använder kommer att avgöra styrkan av oljan – men du kommer inte att kunna mäta exakt hur mycket THC som finns i den. Att utsätta den för hög värme, till exempel i en panna under matlagning, kan försämra styrkan jämfört med att använda den som en dressing. Men jämfört med till exempel cannabissmör i en sats brownies, gör konsistensen av oljan det lättare att mäta ut styrkan.

Att välja rätt olja beror på dina smakpreferenser och de rätter du planerar att laga. Oljor varierar i konsistens vid rumstemperatur, så tänk på hur du ska lagra och använda din olja.

Det finns många typer av oljor du kan spetsa med cannabis:

  • Raps
  • Vegetabilisk
  • Kokos
  • Oliv
  • Avokado
  • Sesam
  • Jordnöt

Raps och vegetabilisk olja har mer neutrala smaker, medan sesam-, oliv- eller jordnötsolja kommer att smaka mer distinkt och kanske inte passar din avsedda rätt.

Matolja
Matolja rinner ut från större glasflaska.

När du gör oljan rekommenderar vi ett förhållande på 1:1 mellan cannabis och olja. Om du vill ha mildare effekter, använd mindre cannabis.

Vi rekommenderar att dekarboxylera din marijuana först. Genom att dekarboxylera cannabisen förvandlas det icke berusande THCA i växten till THC vilket gör det hela mer potent.

1. Sätt ugnen på 115 grader och förvärm.

2. Dekarboxylera din marijuana genom att fördela cannabisen jämnt på bakplåtspappret i en ugnsplåt.

3. Sätt in plåten i ugnen i 40 minuter, ta sedan ut plåten och låt den svalna.

4. Mal eller bryt ner dina marijuana buds. Mal inte marijuanan för fint till ett pulver, eftersom det kommer att passera genom ostduken eller silen och påverka oljan.

5. Tillsätt olja och cannabis i en slow cooker, långsam spis eller kastrull och låt sjuda på låg värme i 2-3 timmar. Rör om ofta och se till att temperaturen på oljan håller sig mellan 70-95 grader.

6. Lägg en nätsil eller ostduk över behållaren med olja och häll olja/cannabisblandningen genom den. Krama inte ut oljan – det kommer att tillföra mer klorofyll till din olja och göra att den smakar mer vegetabiliskt. Kassera växtmaterialet när du är klar.

Oljan kommer att ha en hållbarhet på minst två månader men kan förlängas med kylning. Förvara din olja på en sval, mörk plats, helst i en glasbehållare, för att bevara den så länge du behöver.

Obs: Var försiktig när du använder oljan för att tillaga rätter som kräver uppvärmning. Använd ugn, inte mikrovågsugn, och välj låg värme när det är möjligt.

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda