Amerikanska Jungfruöarna legaliserar privat bruk av cannabis

Publicerad:
Skriver under
Man skriver under nytt lagförslag.

Amerikanska Jungfruöarna legaliserar privat bruk av cannabis för alla som är 21 år och äldre, och ansluter sig till nu flera nationer över det socialt konservativa Karibien som valt att lättat på sina cannabislagar.

Förberedelserna har varit på gång i flera år, och Amerikanska Jungfruöarnas tjänstemän har rest till Colorado för att träffa odlare, tillverkare, brottsbekämpande myndigheter och andra för att lära sig om branschen innan guvernör Albert Bryan Jr. skrev under lagförslaget på onsdagen.

De nya reglerna kommer att tillåta upp till 50 butikslicenser för cannabis på de tre huvudöarna, rapporterade El Planteo.

”Vi ger er möjligheterna, men ni måste också göra er del för att ta vara på dessa möjligheter”, sade Bryan som syftade på odling, tillverkning och försäljning av marijuana i USA:s territorium.

Bryan tillade att hans administration kommer att radera register över de som dömts för endast cannabisinnehav, och berättade att cirka 300 personer i territoriet med 105 000 invånare har dömts under de senaste 20 åren.

”Det är mitt mål att se till att många av oss som har påverkats negativt av kriminaliseringen av cannabis ges alla möjligheter att delta i denna nya och lagliga cannabisindustri”, sa han och tillade att regeringen kommer att tillhandahålla entreprenörskap och arbetsträning.

Amerikanska Jungfruöarna godkände tidigare marijuana för medicinskt bruk 2019.

Den nya lagen tillåter de som är 21 år och äldre att inneha upp till 56 gram marijuana, 14 gram koncentrat och 28 gram produkter såsom ätbara produkter. Medicinska cannabispatienter får äga upp till 113 gram cannabis, 28 gram koncentrat och 56 gram produkter.

Enligt den nya lagen kommer odlingstillstånd att kunna ges till dem som använder marijuana för religiösa ändamål.

I lagen noteras att de ”stängda ekonomierna” på de tre öarna som utgör Amerikanska Jungfruöarna har begränsade ekonomiska möjligheter för dess folk, ”av vilka många har påverkats av de tidigare förbuden mot odling, innehav och försäljning av cannabis”.

Butiker kommer att få tillämpa en skatt på minst 18% på all försäljning, utom för medicinska cannabispatienter som är undantagna, enligt den nyligen godkända lagen.

Tre fjärdedelar av skatteintäkterna kommer att gå till allmänna fonden. Av det beloppet är 15% öronmärkta för vårdprogram, 5% för att ta itu med hemlöshet och 5% för ungdomsprogram.

Det är fortfarande inte klart när reglerna för den nyligen godkända branschen kommer att vara på plats. I lagförslaget anges att man ska börja utfärda ansökningar om tillstånd inom ett år efter det att reglerna och föreskrifterna har meddelats.

Senast ändrad:

Taggar Legalisera cannabis

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar