Reseplaneraren: Norge

Kartan visar världens syn på innehav av små mängder cannabis för personligt bruk.

Lagligt eller nästan lagligt
Illegal but decriminalized
Illegal but often tolerated
Olagligt
Ingen information
Norge, formellt Konungariket Norge, är en konstitutionell monarki i norra Europa, väster om Sverige på Skandinaviska halvön.
Land Personligt bruk Medicinskt bruk Info

Norge

Avkriminaliserat Lagligt Cannabis i Norge är olagligt för alla ändamål utom medicinska, som har varit tillgängligt genom speciellt godkännande sedan november 2016. Upp till femton gram anses vara en mängd för personligt bruk, och straffas med böter första gången. Att ha mer än så straffas hårdare. Den typ av böter som ges för drogbrott är av den mer allvarliga kategorin, och kommer att visas på kriminalregister. Unga förstagångsförbrytare är rutinmässigt tvungna att samtycka till regelbunden drogtest för att undvika åtal. Upp till ett kilo straffas med upp till 2 års fängelse. Om vikten är större är gränsen 10 år. Över 80 kilo straffas med från 3 till 15 år, och i mycket allvarliga fall är upp till 21 år tillåtet.
Senast ändrad:
Medicinsk marijuana

Grönt ljus för medicinsk cannabis i Norge

Det norska läkemedelsverket och hälsovårdsmyndigheten anser att det finns en liten grupp av patienter som kan dra nytta av medicinsk cannabis, men inte får det enligt lag idag. Detta säger Dr...