Busschaufför frias från drograttfulla – säger ungdomar drogade honom

Publicerad:

Den sydsvenske busschauffören hävdar att han inte använt narkotikan avsiktligt, och hänvisar till att tidigare under färden uppmärksammades han på att ungdomar befann sig vid hans plats när han lastade på väskor vid Kastrup.
En kvinna ska ha sett en av dem sitta på förarplatsen. De ska även ha rört hans saker. Mannen misstänker därför att någon av ungdomarna ska ha lagt något i hans snusdosa eller hans kaffe. Mannen ska dock inte ha berättat den här historien förrän ett år efter händelsen, då han ”behövde tid att tänka”.

Fuskade med urinprovet

När mannen skulle lämna urinprov tog han vatten från toalettstolen och hällde i provbehållaren, då han ska ha haft problem med njurarna, och det därför gjorde ont när han kissade.
Att narkotikahunden markerade på mannens snusdosa förklarande han med att det var tillverkarens fel, eller att ungdomarna gjort något med dosan.

Inga bevis talar emot mannen

Tingsrätten konstaterar att det inte finns någon bevisning som talar emot mannens uppgifter och friar därför honom. För att dömas för rattfylleri krävs nämligen att man fått i sig narkotikan medvetet.
Rätten var dock oenig och hälften av de närvarande ville att mannen skulle dömas. Men för en fällande dom krävs att fler än hälften är eniga om det, därför frias nu mannen.

Hillary Clintons och Donald Trumps drogpolicy

I årets amerikanska presidentval, har Hillary Clinton och Donald Trump förespråkat olika strategier för de viktigaste politiska frågorna om narkotika i landet: cannabis lagreform,...

Amerikanska patentverket ignorerar cannabisindustrin

Nästa milstolpe för cannabisindustrin kommer inte att vara banken eller skatteredovisning, även om de flesta marijuanaföretag skulle älska möjligheten att sätta in sina pengar i en bank eller...

S2A4 - Wally 3.0

Hjärtligt välkomna till säsong två avsnitt fyra! I det här avsnittet har jag en bra ursäkt att träffa Wally Johnsson. Vi pratar om LSD-trippen som hjälpte till att forma Wally 3.0 och Nordic...