Fängelsestraff för jätteodlingen av cannabis i Nyköping

Publicerad:
 Handfängsel
Oskyldig cannabisbrukare i handfängsel.

Det var i augusti som polisen slog till mot en industrilokal i Nyköping. I lokalen hittade polisen strax under fyra kilo redan torkad cannabis. Men också 576 plantor som enligt polisen hade kunnat ge cirka 32 kilo cannabis om plantorna fått mogna. Enligt domen var odlingen professionell och den beslagtagna narkotikan hade kunnat motsvara omkring 70.000 missbruksdoser.

Pågått i år

I en husvagn som stod intill industrilokalen har man hittat datorer med instruktionsfilmer rörande cannabisodling och en av männens fingeravtryck har hittats inne i lokalerna. Männen döms för att ha bedrivit odlingen mellan den 1 oktober 2016 och den 31 augusti 2017, men enligt domen har inköp av cannabisfrön gjorts redan i januari 2012.

Tidigare ostraffade

Männen, som båda är i 40-årsåldern, är sedan tidigare ostraffade, bortsett från ett par mindre trafikförseelser. Den ene är hemmahörande i Nyköping. Den andre i Stockholmsområdet. Enligt domen var Nyköpingsbon huvudansvarig för odlingen och det är därför han som döms till fyra års fängelse. Stockholmaren ska även han ha varit pådrivande i skötseln av odlingen. Han döms till tre och ett halvt års fängelse.
Polisen avslöjade odlingen bland annat genom att flyga helikopter över fastigheten och kunde med värmekamera se vad som fanns i den. 

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda