Flera personer dömda efter stort cannabisbeslag

Publicerad:
 Handfängsel
Oskyldig cannabisbrukare i handfängsel.

– Det är det största beslag vad gäller cannabis för oss. Så det är lite unikt för vår del, säger kriminalinspektör Pether Lundin på polisen i Göteborg till Ekot.
Det är en stor liga som polisen har sprängt efter att man gjorde en husrannsakan i en lägenhet i Alingsås och hittade runt 170 kilo cannabis.
Den lägenheten har varit en distributionscentral för narkotikan, enligt Lundin.
– Sedan har det levererats i Göteborgsområdet och även över till Finland har det gått ett parti. Kurirer har försett sig med resväskor och sedan åkt till Finland, säger han.
Totalt har tio personer dömts i både Finland och i Sverige. I Göteborgs tingsrätt är det sex personer som har dömts till fängelse i mellan fyra och sju år.
Två av dem har dömts för synnerligen grovt narkotikabrott och det är första gången som spaningssektionen på polisen i Göteborg har utrett ett fall där någon döms för det brottet. Det var i juni i fjol som den brottsrubriceringen infördes.
Trots att det är ett stort beslag påverkar det inte tillgången på cannabis, menar Pether Lundin.
– Det tror jag inte faktiskt. Det väller in narkotika från alla håll. Jag vill påstå att Sverige nästan är självförsörjande, säger han.
Victor [email protected]

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda