Overgrow Sverige 2023

Liten planta
En liten cannabisplanta på väg upp från jorden.

Operation Overgrow är en ”operation” för att sprida cannabisfrön vilt ”så det växer som ogräs”. Tanken bakom operationen är att plantorna kommer att växa så snabbt på offentliga ställen att statliga tjänstemän inte kommer att kunna stoppa spridningen.

För några år sen drogs Operation Overgrow igång, ett bra initiativ för att rikta uppmärksamheten mot cannabisplantan och att väcka debatt om legalisering. Denna gången skall vi få våran vilja igenom!

Konceptet är enkelt, som alla andra år. Man skaffar sig några cannabisfrön och planterar på utvalda strategiska platser. Ett par veckor/månader senare, skall man ta kort på sin lilla planta och skicka in till den lokala tidningen, eller vilken tidning som helst! Detta i stor skala kan leda till en debatt och debattstorm.

Var gör man det här?

Vid: sjukhus, brandkår, högskolor, rondeller, vanliga parker, blomkrukor, matbutikerna, trafikerade vägar, närheten av politiker och andra inflytelserika personer, busshållplatser, bibliotek etc. Helt enkelt där folk ser. Undvik dock att plantera för nära någon skola, då det kan skapa onödigt dålig publicitet.

Vart får man tag på frön?

I Sverige och många andra länder delar man ofta upp cannabisfrön i två kategorier, ”lyxfågelfrön” och hampafrön. Lyxfågelfrön är den sort som används för att framställa marijuana och hasch som vi alla älskar, medan hampafrön används för att odla hampa för industriellt bruk, t ex vid tillverkning av rep. Denna typ av hampa brukar man kalla industrihampa. Det som är avgörande för vilken typ av cannabisfrö det rör sig om är mängden THC, Tetrahydrocannabinol, som för industrihampa inte får överstiga 0,2%.

Cannabisfrön
En hör full med cannabisfrön.

Eftersom att lyxfågelfrön är olagliga att plantera så rekommenderar vi hampafrön. Tänk dock på att man inte kan bli berusad av denna sort. Hampafrön finns att få tag i på ICA eller liknande affärer, fråga om de säljer hampafrön (EJ SKALADE). Finns även 500g oskalade hampafrön på Apotea.se för 59 kr med gratis frakt.

Får du över frön som du inte lyckats plantera kan du äta dom med gott samvete. Oskalade hampafrön innehåller mycket vitaminer och mineraler. Dessutom är de rika på högvärdigt protein och till skillnad från sojabönor är hampafrön väldigt lättsmälta. Proteinet i hampafrön är fullvärdigt, det innehåller alla 10 essentiella aminosyror, vilket gör det överlägset andra växtbaserade proteinkällor. Det är också rikt på både vegetabiliskt omega-6 och omega-3.

Datum för plantering

Så fort det har varit frostfritt i några veckor så kan man sätta sina frön. Dvs inte tidigare än i april-maj nån gång. Det hade vart roligt och skapat stor uppmärksamhet i media om dom börja ploppa upp lite här och var i Sverige ungefär samtidigt. Det bästa hade ju vart om alla satte sina frön på samma dag!

Liten planta
Liten cannabisplanta på väg upp från jorden med ett frö som fastnat på ena bladet.

Hur kan jag öka spridningen?

Skicka in bilder eller tips till den lokala tidningen, eller vilken tidning som helst och självklart här på Spliffa.se.

Här är några länkar från tidigare år:

Dela dina foton med Spliffa.se

Vi tar gärna emot dina foton så vi kan publicera dom här på sajten.
Om du tagit du en riktigt bra bild, har du chansen att få bli intervjuad och vara med i ett nyhetsreportage på Spliffa.se.

Kontakta oss via e-post eller vårat formulär.

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda