Duo tjänade hundratusentals kronor på droger – odlade cannabis i sovrummet

Publicerad:
 Handfängsel
Oskyldig cannabisbrukare i handfängsel.

I kvinnans bostad fanns en odling av cannabis som hon och mannen har skött tillsammans. Det uppdagades under en husrannsakan i somras. I ett odlingstält i sovrummet fanns sju uppvuxna cannabisplantor och sex småplantor. När polisen skördade dem gav det cirka 500 gram torkad cannabis. Dessutom fanns redan skördad cannabis i lägenheten.

Hade tabletter värda 700 000 kronor i en garderob

I bostaden fanns också över 4 000 tabletter Subutex i ett kassaskåp i en garderob. Det är ett kraftigt smärtstillande och narkotikaklassat preparat. Värdet på tabletterna motsvarade runt 700 000 kronor. Kvinnan har nekat till all kännedom om preparatet medan mannen sagt att han förvarade det åt någon annan som saknade bostad. Det finns inga egentliga bevis på att han har sålt Subutex och tingsrätten anser att hans version om att drogerna tillhör någon annan inte har motbevisats. Men eftersom det har handlat om en så stor mängd droger räknas brottet ändå som grovt. Tingsrätten tror inte på att kvinnan har varit omedveten om tabletterna men frikänner henne trots det från grovt narkotikabrott. Endast mannen anses vara skyldig till innehavet av Subutex.

Tjänade troligen flera hundra tusen på drogerna

I kassaskåpet fanns också 72 200 kronor i kontanter, som togs i beslag tillsammans med narkotikan. Tingsrätten beslutar att pengarna ska förverkas. Kvinnan måste också betala 285 000 kronor vilket motsvarar värdet på en fastighet som kvinnan äger. Hon antas ha köpt den för pengar hon fått genom kriminell verksamhet. Själv har hon hävdat att hon tjänat en del av pengarna genom att jobba svart. Vid en kontroll av hennes ekonomi visade det sig att det skett överföringar och kontantinsättningar på hennes och hennes barn konton om sammanlagt 368 400 kronor.

Kvinnan döms till fängelse i 5 månader för narkotikabrott, medan mannen döms till 5 års fängelse för grovt narkotikabrott.

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda