Två män åtalas för att ha odlat cannabis – hävdade att det var chiliodling

Publicerad:
 Handfängsel
Oskyldig cannabisbrukare i handfängsel.

De båda männen misstänks ha hyrt lägenheten på Norr enbart för att odla i den. Under perioden mellan den 1 juli och den 30 september 2016 misstänks männen ha skördat ungefär 300 gram cannabis.

Polisen kom de båda männen på spåren efter att fastighetsskötaren unders sommaren gått in i lägenheten med nyckel i samband med en reparation. Han fick då syn på flera större skynken uppsatta med stålpinnar med ett blåaktigt sken bakom.

Fastighetsskötaren lämnade efter arbetet i lägenheten en lapp på hallgolvet där han förklarade att han varit inne i lägenheten med huvudnyckel.

En av männen kontaktade fastighetsbolaget och berättade att han odlade chili i lägenheten och att det måste ha varit den odligen som fastighetsskötaren sett. Mannen lovade att komma förbi och bjuda på lite chili – men dök aldrig upp.

När fastighetsskötaden kom tillbaks under hösten för att kontrollera en vattenskada upptäckte han att låset var utbytt.

Polisen fick till slut tips om odligen och slog till mot lägenheten – då hittades en större mängd nedpackad odlingsutrustning i form tält, bevattningssystem och fläktar.

Dessutom hittades vakuumförpackad marijuana i ett köksskåp. I ett källarförråd som tillhör lägenheten hittades en glasburk med narkotiska svampar.

Båda männen åtalas nu för narkotikabrott av normalgraden, där de ska ha odlat cannabis. Den ena av männen åtalas dessutom för ringa narkotika brott för de närmare 30 gram svamp som hittades. Männen erkänner odlingen i polisförhör.

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda